Bölümler

Sahne ve Dekor Tasarımı (2018-2018 Eğitim-Öğretim yılı için kontenjan verilmemiştir.)

Sahne ve Dekor Tasarımı Programı, Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde 2016-2017 öğretim yılında açılmıştır.

Bölüm Olanakları: Sahne ve Dekor Tasarımı programı tiyatro kökenli bir eğitim anlayışını benimsemektedir. Gelişen ve değişen iş alanları ve ihtiyaçları doğrultusunda eğitim-öğretim müfredat programı günümüz çalışma koşullarına cevap verebilecek şekilde teorik ve uygulama olarak revize edilip düzenlenmiştir. Yeni eğitim-öğretim anlayışı doğrultusunda hazırlanmış teorik ve uygulamalı dersler ile öğrencilerin ilgi alanları doğrultusunda bireysel tercihlerine göre uzmanlaşmaları hedeflenmiştir. Alınan eğitim doğrultusunda, 30 iş günü süreyle yapılacak yaz dönemi stajı ile sektörün gerekliliklerini daha yakından tanımaları ve aldıkları eğitimi sahada uygulama olanağı bulmaları amaçlanmıştır.

Kariyer Olanakları: Mezun olan öğrenciler; Sinema ve Televizyon Sektörü (Film, Dizi, Reklam, Klip, Televizyon Programları), Devlet Tiyatroları, Şehir Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ve özel tiyatrolarda Sanat Yönetmeni, Sahne ve Dekor Tasarımcısı, Kostüm Tasarımcısı, Makyaj Tasarımcısı, Işık Tasarımcısı olarak ve tasarım ofislerinde tasarımcı olarak çalışabilmektedirler. Ön lisans eğitimini bitirmiş olup Lisans eğitimine devam etmek isteyen öğrenciler ilgili üniversitelerin gerekli şartlarını yerinde getirdiklerinde Sahne Tasarımı, Sahne Dekorları ve Kostümü, İç Mimarlık ve Güzel Sanatların İlgili bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.

Dikey Geçişle Geçilen Programlar: Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, lisans programlarına geçiş hakkı sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile İç Mimarlık, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Sahne Dekorları ve Kostümü, Sahne Tasarımı Programları gibi 4 yıllık eğitim veren programlara geçiş yapabilirler.

Sahne ve Dekor Tasarımı Programının öğrenim süresi iki yıl olup öğrenim dili Türkçe’dir.

Kuruluş Yılı  2016 - 2017
Puan Türü YGS-5
Eğitim Dili Türkçe
Hazırlık İsteğe Bağlı
Eğitim Süresi 2 Yıl
Yerleşke Bilgisi Şişhane Yerleşkesi

2017-2018 Eğitim Döneminde Üniversitemiz aşağıdaki şekilde öğrenci almıştır.

Program Adı Burs Oranı Taban Puan Başarı Sırası
Sahne ve Dekor Tasarımı Burslu 295,26001 450.595