Akademik Kadro
- Gülden ATAY , Öğr.Gör. , Program Başkanı
-
-
-
Öğr.Gör.Gülden ATAYProgram Başkanı1975 Gazi Üniversitesi Meslek Eğitim Fakültesi, Aile Ekonomisi-Beslenme Eğitim bölümünden mezun olmuştur. 1975-80 yılları arasında Kaman Mesleki Teknik Lise müdürlüğü yapmıştır. 1980-86 döneminde İstanbul Beyoğlu Meslek Lisesi müdür yardımcılığı ve aşçılık bölüm başkanlığı görevini yürütmüştür. 1980 yılında Meslek Yüksekokullarının açılması için Mesleki Teknik Genel Müdürlüğünde komitelerinde komiser olarak çalışmıştır. 1986-2004 yılları arasında Kadıköy Anadolu Teknik Lisesi, Yiyecek-İçecek bölüm başkanı olarak çalışmıştır. Tüm bu çalışma süreleri içerisinde İSO 9001-2000 iç denetçi sertifikası almıştır. 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından derece ve kıdem artışı ile ödüllendirilmiştir. Alanı ile ilgili sektör çalışmalarından dolayı görev yaptığı okulların müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından takdir ve teşekkür ödülleri almıştır. 30 yıl devlet okullarında görev yaptıktan sonra Özel Eresin Anadolu Turizm Meslek Lisesi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO, Okan Üniversitesi MYO ve 2010 yılından itibaren Haliç Üniversitesi MYO Aşçılık programında çalışmaktadır. 2015-16 yıllarında MYO müdürlüğü yapmıştır ve 2012 yılından beri de Aşçılık program başkanlığı görevini yapmaktadır. Görev yaptığı devlet ve vakıf üniversitelerinde öğrencileriyle birlikte girmiş olduğu mutfak sanatları yarışmalarında sayısız ödül ve derecesi bulunmaktadır.
-
-
- Günay HASDEMİR , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Günay HASDEMİRLisansını Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi’nde Aile Ekonomisi ve Beslenme bölümünden bitirmiştir. Yüksek Lisansını ise Hasan kalyoncu Üniversitesi İşletme Anabilim Dalı İnsan Kaynakları Yönetimi konusunda tamamlamıştır. 2017 yılından bu yana Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda Aşçılık Programı Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Daha önce Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu’nda Aşçılık programı kurucu öğretim görevlisi olarak, Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Aşçılık Programında eğitmen şef olarak ve Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Meslek Liselerinde Yiyecek İçecek Öğretmenliği gibi alanlarda da çalışmıştır. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Desteği, ANKON Danışmanlığın Yürütücüsü Olduğu, TAB GIDA Sanayi ve Ticaret A.Ş. Tarafından Yürütülen “Türkiye’de Gıda Sektöründe Ulusal Meslek Standartlarının İyileştirilmesi” Projesinde Uzmanlığı devam etmektedir. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü-Yerel Mutfak Kültür Araştırması yapmıştır.
-
-
- Mehmet KAVANOZ , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Mehmet KAVANOZ1972’de Akçaabat ‘ta doğdum. Liseyi Kabataş Erkek Lisesin’ de okudum daha sonra sırası ile Uludağ Üniversitesi İktisat ve İstanbul Arel Üniversitesi Aşçılık programını birincilikle bitirdim. Yüksek lisansımı İşletme Yönetimi üzerine 2013 ‘te yaptım. Aşçılık mesleği ile tanışmam 1999 yılında İngiltere’ye dil öğrenmek için gittiğimde başladı ve 2008 ‘te Türkiye’ye geri dönene kadar orada çeşitli restoranlarda çalıştım ve kendi İngiliz Breakfast cafemi işlettim. Londra’da sırası ile çalıştığım restoranlar, Nice One Cafe and Sandwich Bar, Letherline Italian Bistro, The Hennessys Bup, The House Hotel, Köfte English Breakfast Cafe. Türkiye’ye döndükten sonra Arel Üniversitesi’nde iki yıl aşçılık okudum. Üniversitelerin Aşçılık Programlarında eğitmenliğe 2012-2106 yılları arasında İstanbul Arel üniversitesi ve halen hizmet vermekte olduğum İstanbul Haliç Üniversitesinde devam etmekteyim. Okuduğum yıllarda aynı zamanda da Çiya Sofrası- Kadıköy ‘de işe başladım ve 2015 yılına kadar hem öğretim görevliliği hem de sektörde şef olarak çalışmaya devam ettim. 2015 yılında dört aylığına San Francisco’da Mason Pasifik adlı restoranda Sous Chef olarak çalıştım ve İtalyan Makarna yapımı eğitimi aldım. Halen San Francisco’da bulunan Artship vakfında Culinary Lecturer statüsünde üyeliğim bulunmkta ve vakıfla birlikte 2015 yılında Türk Mutfak Kültürünü ve Yemeklerini tanıtma adına klasik Türk mezelerinden oluşan bir sergi düzenledik. 2014 yılında Timeşvar, Romanya Victor Babeş Eczacılık Üniversitesi’nde kenger kökü ile yoğurt yapımı hakkında makalem yayınlandı. Uzmanlık alanım olan Türk Mutfağındaki yenilebilir otlar ve pişirme teknikleri ile ilgili eğitimler ve seminerler vermekteyim. Danışmanlığını ve mutfak eğitimini yaptığım projeler Minopolis Kids Edutainment Village , 2016 – İncirli , Yulaf Restoran Cafe – Levent Sanayi,2019.
-
-
- Kadriye TÜRKEŞSİZ , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Kadriye TÜRKEŞSİZLisansını 2005 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde bitirmiştir. Daha sonra ise İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı ve Gıda Güvenliği alanlarında tamamlamıştır. Hala Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Bölüm Başkanlığı ve Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. Daha önce Sorumlu yöneticilik, Selin Gıda Üretim Hizmet Turizm ve İnşaat Pazarlama Tic. Ltd. de görev almıştır. İş Güvenliği Uzmanı, 22000 Gıda Yönetim Sistemi, 9001 Kalite Yönetim Sistemi gibi alanlarda sertifikalara sahiptir.
-
-
- Alican GÜRBÜZ , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Alican GÜRBÜZ(Yarı Zamanlı)Ben Alican Gürbüz; 1984 İstanbul doğumluyum. Profesyonel olarak 14 yıldır aşçılık yapıyorum. T.C. Sakarya Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü tamamladıktan sonra, Erasmus programı ile Bükreş SNSPA Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü bitirdim. Lisans eğitimimi sürdürürken, eş zamanlı olarak Mutfak Sanatları Akademisi Uzun Süreli Aşçılık Programı’nı tamamladıktan sonra, hayalim olan aşçılık mesleğine profesyonel olarak adım attım. Lisans ve sonrasındaki eğitim hayatım boyunca, tecrübe kazanmak için Türkiye’de çeşitli mutfaklarda çalışıp, farklı kültürlerin dünyaya ve mutfağa bakış açılarını tecrübe etmek adına Avrupa'da gastronomi alanında önde gelen şehirleri dolaştım. Sonrasında Amerika’da, Louisiana ve NewYork eyaletlerinde 3,5 yıl farklı mutfaklara sahip restoranlarda aşçılık ve şeflik yaptım. NewYork'un önde gelen şeflerinden Dennis Franke ve Merlin Tlapa ile çalışma fırsatı buldum. 2011 senesinde Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul’da Hazer Amani, Çoşkun Uysal ve Nihat Sancar gibi şeflerin mutfaklarında yardımcı şef olarak çalıştım. Gelen bir teklif üzerine 2013 senesinde yönetici şeflik kariyerime adım atmış bulundum. Bugüne kadar birçok restoran projesinin tasarlanmasını, kurulumunu, ekip oluşturulması ve eğitimlerini ve de menü danışmanlığını yaptım. Halen bu tarz projelerin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında Türk mutfağının gelişimi ve sürdürülebilirliği için çeşitli bireysel ve toplu organizasyonlarda aktif olarak yer almaktayım. Son 2 yıldır profesyonel kariyerim dışında, Türk kültürü ve mutfağını harmanlayıp, bizden sonra bu mesleğe gönül verecek olanlara kılavuz olması adına ve bu gastronomik zenginliğimizi dünyaya anlatabilmek için bir kitap yazmaktayım.
-
-
- Kevser AYDOĞDU , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
- Sefa SABIRLI , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Sefa SABIRLI(Yarı Zamanlı)1980 yılından bu yana Pastacılık ve Unlu Mamuller mesleğini severek ve bitmeyen heyecanımla Eğitmen ve Danışman olarak aktif bir şekilde devam ettirmekteyim. Bu mesleğimi eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiğim kurumlarda bulunan kişilere(öğrencilere) büyük bir özveri ile işimi keyifli hale getirerek öğrencilerime mesleki deneyim ve bilgilerimi teorik ve pratik olarak paylaşmaktan keyif almaktayım. İş deneyimi hayatına ilk olarak 1980 yılında Unlu Mamuller ustası olarak başlamış olup, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde Ürün Geliştirme Şefliği-Ustası ve Müdürlüğü, Ürün Tanıtım Eğitmenliği, Aşçılık ve Pastacılık Eğitmenliği olarak çeşitli görevler aldım. Mesleki eğitim olarak da; Almanya, Fransa, Belçika, Tayland, Rusya, İran-Irak ve Azerbaycan gibi ülkelerde çeşitli eğitimlerde aktif bir şekilde bulundum. Ve bu eğitimlerde ilgili belgeleri almış bulunmaktayım.
-
-
- Mariya ÇEVİK SİMYONİDİS , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Mariya ÇEVİK SİMYONİDİS(Yarı Zamanlı)Mariya Çevik Simyonidis, 1972 yılında İstanbul da doğdu. Üniversite’yi Selanik Aristoteles Üniversitesi Felsefe ve Pedagoji Bölümünde tamamladı. İstanbul Yunanistan Başkonsolosluğunda 25 senelik Memuriyet hayatı olan Simyonidis, evli ve 2 çocuk annesidir. Ailesiyle birlikte İstanbul da yaşamaya devam eden ve gerçek bir İstanbul hayranı olan Simyonidis in 2000 yılında Yunanca yayımladığı To Proto Skalopati (Birinci Basamak), adındaki bir şiir kitabı İstanbul sevgisini ve gurbet konusunu ele almaktadır. 2012 yılında İnkılap Kitabevi tarafından yayımlanan İstanbul’um Tadım-Tuzum Hayatım adlı anı kitabında yazar, yine İstanbul yeme içme sektöründe ün yapmış birçok marka sahipleriyle görüşmüş İstanbul’un damak tadı ve eğlence hayatında Rum insanının etkisini yansıtmaya çalışmıştır. 2015’te İstos Yayınlarından çıkan Bir Varmış Bir Yokmuş adlı eseri, Dünya Kİtap 2015 yılı Gastronomi Dalında En iyi Kitap Ödülü nü almıştır. 2016 yılında yine İnkilap Yayınlarından Tadı Damağımda Kaldı/Dünden Bugüne İstanbul Lezzetleri adındaki tarif ve reçetelerden oluşan kitabı ve 2018 de Sola Yayınlarından İstanbul Kokulu Mutfaklar adlı kitapları yayınlandı. Lezzet Federasyonunda aktif olarak da çalışan Simyonidis 2013 de Bebek te kurduğu ve işlettiği Mezedaki adındaki bir restoranın da sahibidir. 2018 de Cantina b Mezedaki ve Mezedaki-Online ı da kurarak Lezzet Severlere hizmetlerine devam etmektedir.
-
-
- Muhsin ERTÜRK , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Muhsin ERTÜRK(Yarı Zamanlı)1988 Tokat doğumlu Muhsin Ertürk, Tokat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nden mezun olduktan sonra; çeşitli otel zincirlerinde kariyerini sürdürdü. 2006’da Ankara Balıklı Bahçe Restoran’da “Executive Chef” liğe yükseldi. Ertürk ilk yükselişini 2009’da İstinye Meyyali Restoran’da oluşturduğu “Modern Türk Mutfağı” konseptiyle gerçekleştirdi.2010 yılında BTA bünyesinde göreve başlayan Ertürk, halen Tadında Anadolu ve Turcuisine markalarının merkez mutfak şefi olarak çalışmaya devam ediyor. Başarılı şef, “Gastrobosphorus Patisserie Yarışması” ve “Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması” gibi pek çok saygın yarışmada ödüller kazandı. Sofra Dergisi ile olan birlikteliği esnasında Yöresel Tarifler şefi olarak birçok il ve birçok kültürel tarifleri yorumlayarak okuyucular ile buluşmasını sağladı. 2013 yılında The Daily Meal tarafından dünyanın en iyi havalimanı restoranları listesinde gösterilen Tadında Anadolu’nun en büyük tutkusu; Anadolu mutfağının kültür mirasını korumak, eşsiz lezzetlerini nesiller boyu yaşatmak ve sevilen bu lezzetleri geçmişten günümüze tüm tazeliğiyle müşterilerinin damak tadıyla buluşturarak, dünya mutfakları arasındaki ününü perçinlemek… Muhsin Ertürk, Tadında Anadolu konsepti içinde bu düşünce ve misyonu yaşatan mutfak orkestrasının şefi… Şef Ertürk için yola çıkış noktası; nice uygarlıkların beşiği Anadolu’nun, her ocağında ayrı tüten eşsiz yemeklerinin daima hatırlanması. Ertürk bu çerçevede, BTA şemsiyesi altında sıra dışı bir konsept olan Tadında Anadolu projesine başladığı ilk günden bu yana, Anadolu’nun 500’den fazla geleneksel yemek reçetesini bir araya toplayarak inancını pekiştirdi. Tüm bu reçetelerin titizlikle uygulanmasını sağladı. Ayrıca Kurmuş olduğu Anadolu Mutfağının İncileri markası ile Anadolu Mutfakları kültür mirasını nesilden nesile taşımak için Anadolu Mutfağının İncileri serisinin ilk kitabı olan Anadolu Mutfağı ile sizlerle buluşuyor. Konsept haline getirerek markasının ilk restoranını açarak Anadolu Mutfağının uluslararası platforma taşınması için ilk girişimini gerçekleştirdi.
-
-