Akademik Kadro
- Gülden ATAY , Öğr.Gör. , Program Başkanı
-
-
-
Öğr.Gör.Gülden ATAYProgram Başkanı1975 Gazi Üniversitesi Meslek Eğitim Fakültesi, Aile Ekonomisi-Beslenme Eğitim bölümünden mezun olmuştur. 1975-80 yılları arasında Kaman Mesleki Teknik Lise müdürlüğü yapmıştır. 1980-86 döneminde İstanbul Beyoğlu Meslek Lisesi müdür yardımcılığı ve aşçılık bölüm başkanlığı görevini yürütmüştür. 1980 yılında Meslek Yüksekokullarının açılması için Mesleki Teknik Genel Müdürlüğünde komitelerinde komiser olarak çalışmıştır. 1986-2004 yılları arasında Kadıköy Anadolu Teknik Lisesi, Yiyecek-İçecek bölüm başkanı olarak çalışmıştır. Tüm bu çalışma süreleri içerisinde İSO 9001-2000 iç denetçi sertifikası almıştır. 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından derece ve kıdem artışı ile ödüllendirilmiştir. Alanı ile ilgili sektör çalışmalarından dolayı görev yaptığı okulların müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından takdir ve teşekkür ödülleri almıştır. 30 yıl devlet okullarında görev yaptıktan sonra Özel Eresin Anadolu Turizm Meslek Lisesi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO, Okan Üniversitesi MYO ve 2010 yılından itibaren Haliç Üniversitesi MYO Aşçılık programında çalışmaktadır. 2015-16 yıllarında MYO müdürlüğü yapmıştır ve 2012 yılından beri de Aşçılık program başkanlığı görevini yapmaktadır. Görev yaptığı devlet ve vakıf üniversitelerinde öğrencileriyle birlikte girmiş olduğu mutfak sanatları yarışmalarında sayısız ödül ve derecesi bulunmaktadır.
-
-
- Günay HASDEMİR , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Günay HASDEMİRLisansını Gazi Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi’nde Aile Ekonomisi ve Beslenme bölümünden bitirmiştir. Yüksek Lisansını ise Hasan kalyoncu Üniversitesi İşletme Anabilim Dalı İnsan Kaynakları Yönetimi konusunda tamamlamıştır. 2017 yılından bu yana Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulunda Aşçılık Programı Bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Daha önce Sakarya Üniversitesi Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu’nda Aşçılık programı kurucu öğretim görevlisi olarak, Okan Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Aşçılık Programında eğitmen şef olarak ve Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Meslek Liselerinde Yiyecek İçecek Öğretmenliği gibi alanlarda da çalışmıştır. Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Desteği, ANKON Danışmanlığın Yürütücüsü Olduğu, TAB GIDA Sanayi ve Ticaret A.Ş. Tarafından Yürütülen “Türkiye’de Gıda Sektöründe Ulusal Meslek Standartlarının İyileştirilmesi” Projesinde Uzmanlığı devam etmektedir. Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü-Yerel Mutfak Kültür Araştırması yapmıştır.
-
-
- Kadriye TÜRKEŞSİZ , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Kadriye TÜRKEŞSİZLisansını 2005 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümünde bitirmiştir. Daha sonra ise İstanbul Aydın Üniversitesi Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı ve Gıda Güvenliği alanlarında tamamlamıştır. Hala Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu’nda Bölüm Başkanlığı ve Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır. Daha önce Sorumlu yöneticilik, Selin Gıda Üretim Hizmet Turizm ve İnşaat Pazarlama Tic. Ltd. de görev almıştır. İş Güvenliği Uzmanı, 22000 Gıda Yönetim Sistemi, 9001 Kalite Yönetim Sistemi gibi alanlarda sertifikalara sahiptir.
-
-
- Mehmet KAVANOZ , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Mehmet KAVANOZ1972’de Akçaabat ‘ta doğdum. Liseyi Kabataş Erkek Lisesin’ de okudum daha sonra sırası ile Uludağ Üniversitesi İktisat ve İstanbul Arel Üniversitesi Aşçılık programını birincilikle bitirdim. Yüksek lisansımı İşletme Yönetimi üzerine 2013 ‘te yaptım. Aşçılık mesleği ile tanışmam 1999 yılında İngiltere’ye dil öğrenmek için gittiğimde başladı ve 2008 ‘te Türkiye’ye geri dönene kadar orada çeşitli restoranlarda çalıştım ve kendi İngiliz Breakfast cafemi işlettim. Londra’da sırası ile çalıştığım restoranlar, Nice One Cafe and Sandwich Bar, Letherline Italian Bistro, The Hennessys Bup, The House Hotel, Köfte English Breakfast Cafe. Türkiye’ye döndükten sonra Arel Üniversitesi’nde iki yıl aşçılık okudum. Üniversitelerin Aşçılık Programlarında eğitmenliğe 2012-2106 yılları arasında İstanbul Arel üniversitesi ve halen hizmet vermekte olduğum İstanbul Haliç Üniversitesinde devam etmekteyim. Okuduğum yıllarda aynı zamanda da Çiya Sofrası- Kadıköy ‘de işe başladım ve 2015 yılına kadar hem öğretim görevliliği hem de sektörde şef olarak çalışmaya devam ettim. 2015 yılında dört aylığına San Francisco’da Mason Pasifik adlı restoranda Sous Chef olarak çalıştım ve İtalyan Makarna yapımı eğitimi aldım. Halen San Francisco’da bulunan Artship vakfında Culinary Lecturer statüsünde üyeliğim bulunmkta ve vakıfla birlikte 2015 yılında Türk Mutfak Kültürünü ve Yemeklerini tanıtma adına klasik Türk mezelerinden oluşan bir sergi düzenledik. 2014 yılında Timeşvar, Romanya Victor Babeş Eczacılık Üniversitesi’nde kenger kökü ile yoğurt yapımı hakkında makalem yayınlandı. Uzmanlık alanım olan Türk Mutfağındaki yenilebilir otlar ve pişirme teknikleri ile ilgili eğitimler ve seminerler vermekteyim. Danışmanlığını ve mutfak eğitimini yaptığım projeler Minopolis Kids Edutainment Village , 2016 – İncirli , Yulaf Restoran Cafe – Levent Sanayi,2019.
-
-
- Kevser AYDOĞDU , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
- Sefa SABIRLI , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Sefa SABIRLI(Yarı Zamanlı)1980 yılından bu yana Pastacılık ve Unlu Mamuller mesleğini severek ve bitmeyen heyecanımla Eğitmen ve Danışman olarak aktif bir şekilde devam ettirmekteyim. Bu mesleğimi eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiğim kurumlarda bulunan kişilere(öğrencilere) büyük bir özveri ile işimi keyifli hale getirerek öğrencilerime mesleki deneyim ve bilgilerimi teorik ve pratik olarak paylaşmaktan keyif almaktayım. İş deneyimi hayatına ilk olarak 1980 yılında Unlu Mamuller ustası olarak başlamış olup, Türkiye’nin önde gelen şirketlerinde Ürün Geliştirme Şefliği-Ustası ve Müdürlüğü, Ürün Tanıtım Eğitmenliği, Aşçılık ve Pastacılık Eğitmenliği olarak çeşitli görevler aldım. Mesleki eğitim olarak da; Almanya, Fransa, Belçika, Tayland, Rusya, İran-Irak ve Azerbaycan gibi ülkelerde çeşitli eğitimlerde aktif bir şekilde bulundum. Ve bu eğitimlerde ilgili belgeleri almış bulunmaktayım.
-
-