Akademik Kadro
- Kadriye TÜRKEŞSİZ , Öğr.Gör. , Program Başkanı
-
-
-
Öğr.Gör.Kadriye TÜRKEŞSİZProgram Başkanıkadriyeturkessiz@halic.edu.trDr. Öğretim Üyesi Kadriye TÜRKEŞSİZ, 2010 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği dalından mezun olmuştur. İstanbul Aydın Üniversitesi 2020 yılında Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalından Doktora mezunu olmuştur. Gıda sektöründe 2010-2015 yıllarını kapsayan dönemde Üretim ve Kalite Mühendisi, Sorumlu Yönetici ve İş Güvenliği Uzmanlığı gibi çeşitli pozisyonlarda çalışmıştır. Haliç Üniversitesi 2015-2019 yılları arasında Gıda Teknolojisi Programında Öğretim Görevlisi ve Program Başkanlığı görevini yürütmüştür. Başlıca uzmanlık alanı gıda bilimi, gıda teknolojisi ve gıda güvenliğidir. Gıda güvenliği konularında ulusal ve uluslararası makale ve bildirileri bulunmaktadır.
-
-
- Ayşem IŞIK , Öğr.Gör
-
-
-
Ayşem Işık, 1988 yılında Ankara Cebeci Kız Meslek Lisesi Ev Yönetimi ve Beslenme Bölümü’nden mezun oldu. Sonrasında Anadolu Üniversitesi Ev İdaresi, Anadolu Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği bölümlerinden lisans derecesini aldı. İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Gastronomi Programında yüksek lisans derecesini aldı. Soğuk Mutfak Hizmetleri, Probiyotik ve ekşi maya ekmek yapımı, besin hazırlama ve sakama teknikleri üzerine eğitimler aldı. Sektörde farklı firmalarda Mutfak yöneticisi, eğitmen şef olarak çalıştı. Maltepe Üniversitesi ve İstinye Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak akademik kadroda yer aldı. 2021-2022 Eğitim öğretim yılı itibarıyla Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık programında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.
-
-
- Burak EGELİ , Öğr. Gör.
-
-
-
Burak EGELİ, 2016 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden lisans derecesini almıştır. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği, Haliç Üniversitesi Aşçılık bölümlerinden mezundur. 2019 yılında Yüksek lisans derecesini İstanbul Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi Anabilim dalında tamamlamıştır. Sektörde kafe, restoran, otel, catering firmalarında mutfak departmanında yer almıştır. Ayrıca Menü Planlama, Ar-Ge departmanlarında gastronomi uzmanı, menü planlama uzmanı olarak görev almış ve çeşitli mutfak okullarında eğitmen şef olarak çalışmıştır. Şu anda Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Aşçılık programının akademik kadrosunda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.
-
-
- Gülden ATAY , Öğr.Gör.
-
-
-
Öğr.Gör.Gülden ATAY1975 Gazi Üniversitesi Meslek Eğitim Fakültesi, Aile Ekonomisi-Beslenme Eğitim bölümünden mezun olmuştur. 1975-80 yılları arasında Kaman Mesleki Teknik Lise müdürlüğü yapmıştır. 1980-86 döneminde İstanbul Beyoğlu Meslek Lisesi müdür yardımcılığı ve aşçılık bölüm başkanlığı görevini yürütmüştür. 1980 yılında Meslek Yüksekokullarının açılması için Mesleki Teknik Genel Müdürlüğünde komitelerinde komiser olarak çalışmıştır. 1986-2004 yılları arasında Kadıköy Anadolu Teknik Lisesi, Yiyecek-İçecek bölüm başkanı olarak çalışmıştır. Tüm bu çalışma süreleri içerisinde İSO 9001-2000 iç denetçi sertifikası almıştır. 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından derece ve kıdem artışı ile ödüllendirilmiştir. Alanı ile ilgili sektör çalışmalarından dolayı görev yaptığı okulların müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından takdir ve teşekkür ödülleri almıştır. 30 yıl devlet okullarında görev yaptıktan sonra Özel Eresin Anadolu Turizm Meslek Lisesi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO, Okan Üniversitesi MYO ve 2010 yılından itibaren Haliç Üniversitesi MYO Aşçılık programında çalışmaktadır. 2015-16 yıllarında MYO müdürlüğü yapmıştır ve 2012 yılından beri de Aşçılık program başkanlığı görevini yapmaktadır. Görev yaptığı devlet ve vakıf üniversitelerinde öğrencileriyle birlikte girmiş olduğu mutfak sanatları yarışmalarında sayısız ödül ve derecesi bulunmaktadır.
-
-
- Mutlu DEMİRCİOĞLU , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Lisans Eğitimlerini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’nde; Yüksek Lisans Eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler Öğretmenliği Bölümü’nde tamamladı. 2015 yılı ve sonrası sırasıyla İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İstanbul Gedik Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak Girişimcilik Dersleri verdi. Ayrıca 2011 yılından buyana çeşitli üniversite, kamu kurumu ve sivil toplum örgütlerinde KOSGEB Girişimcilik eğitmenliği ve program koordinatörlüğü; İŞKUR Meslek Edindirme ve İstihdam Programlarında hizmet sağlayıcı kurumlar adına proje koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Son on yıl içinde 10 binin üzerinde işyeri kurmayı planlayan girişimci adaylarına eğitimler verdi. Halen çeşitli üniversite, kamu kurumu ve sivil toplum örgütlerinde eğitim ve istihdam alanlarında proje ve program danışmanı olarak hizmet vermektedir. Kurucusu olduğu Kurumsal İşletmecilik Akademisi’nde özel sektör girişimcilerine yönelik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri vermeye devam etmektedir. KOSGEB akrediteli Girişimcilik Eğitmeni ve MYK 6. Seviye Kobi Danışmanıdır. 2020-2021 Akademik yılında katıldığı Haliç Üniversitesi’nde Meslek Yüksek Okulu Programları ve Lisans Bölümlerinin Girişimcilik Dersi Öğretim Görevlisi olarak görevine devam etmektedir.
-
-
- Muhsin ERTÜRK , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
1988 Tokat doğumlu Muhsin Ertürk, Tokat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nden mezun olduktan sonra; çeşitli otel zincirlerinde kariyerini sürdürdü. 2006’da Ankara Balıklı Bahçe Restoran’da “Executive Chef” liğe yükseldi. Ertürk ilk yükselişini 2009’da İstinye Meyyali Restoran’da oluşturduğu “Modern Türk Mutfağı” konseptiyle gerçekleştirdi.2010 yılında BTA bünyesinde göreve başlayan Ertürk, halen Tadında Anadolu ve Turcuisine markalarının merkez mutfak şefi olarak çalışmaya devam ediyor. Başarılı şef, “Gastrobosphorus Patisserie Yarışması” ve “Osmanlı Saray Yemekleri Yarışması” gibi pek çok saygın yarışmada ödüller kazandı. Sofra Dergisi ile olan birlikteliği esnasında Yöresel Tarifler şefi olarak birçok il ve birçok kültürel tarifleri yorumlayarak okuyucular ile buluşmasını sağladı. 2013 yılında The Daily Meal tarafından dünyanın en iyi havalimanı restoranları listesinde gösterilen Tadında Anadolu’nun en büyük tutkusu; Anadolu mutfağının kültür mirasını korumak, eşsiz lezzetlerini nesiller boyu yaşatmak ve sevilen bu lezzetleri geçmişten günümüze tüm tazeliğiyle müşterilerinin damak tadıyla buluşturarak, dünya mutfakları arasındaki ününü perçinlemek… Muhsin Ertürk, Tadında Anadolu konsepti içinde bu düşünce ve misyonu yaşatan mutfak orkestrasının şefi… Şef Ertürk için yola çıkış noktası; nice uygarlıkların beşiği Anadolu’nun, her ocağında ayrı tüten eşsiz yemeklerinin daima hatırlanması. Ertürk bu çerçevede, BTA şemsiyesi altında sıra dışı bir konsept olan Tadında Anadolu projesine başladığı ilk günden bu yana, Anadolu’nun 500’den fazla geleneksel yemek reçetesini bir araya toplayarak inancını pekiştirdi. Tüm bu reçetelerin titizlikle uygulanmasını sağladı. Ayrıca Kurmuş olduğu Anadolu Mutfağının İncileri markası ile Anadolu Mutfakları kültür mirasını nesilden nesile taşımak için Anadolu Mutfağının İncileri serisinin ilk kitabı olan Anadolu Mutfağı ile sizlerle buluşuyor. Konsept haline getirerek markasının ilk restoranını açarak Anadolu Mutfağının uluslararası platforma taşınması için ilk girişimini gerçekleştirdi.
-
-
- Emrah GEZER , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
- Kevser AYDOĞDU , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Kevser AYDOĞDU(Yarı Zamanlı)kevserayd@hotmail.comKevser Aydoğdu, 1967 yılında Adapazarı’nda doğmuştur. 1988 senesi İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya bölümü, 2015 yılı Anadolu Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği mezunudur.
-
-
- Alican GÜRBÜZ , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Ben Alican Gürbüz; 1984 İstanbul doğumluyum. Profesyonel olarak 14 yıldır aşçılık yapıyorum. T.C. Sakarya Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü tamamladıktan sonra, Erasmus programı ile Bükreş SNSPA Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünü bitirdim. Lisans eğitimimi sürdürürken, eş zamanlı olarak Mutfak Sanatları Akademisi Uzun Süreli Aşçılık Programı’nı tamamladıktan sonra, hayalim olan aşçılık mesleğine profesyonel olarak adım attım. Lisans ve sonrasındaki eğitim hayatım boyunca, tecrübe kazanmak için Türkiye’de çeşitli mutfaklarda çalışıp, farklı kültürlerin dünyaya ve mutfağa bakış açılarını tecrübe etmek adına Avrupa'da gastronomi alanında önde gelen şehirleri dolaştım. Sonrasında Amerika’da, Louisiana ve NewYork eyaletlerinde 3,5 yıl farklı mutfaklara sahip restoranlarda aşçılık ve şeflik yaptım. NewYork'un önde gelen şeflerinden Dennis Franke ve Merlin Tlapa ile çalışma fırsatı buldum. 2011 senesinde Türkiye’ye döndükten sonra İstanbul’da Hazer Amani, Çoşkun Uysal ve Nihat Sancar gibi şeflerin mutfaklarında yardımcı şef olarak çalıştım. Gelen bir teklif üzerine 2013 senesinde yönetici şeflik kariyerime adım atmış bulundum. Bugüne kadar birçok restoran projesinin tasarlanmasını, kurulumunu, ekip oluşturulması ve eğitimlerini ve de menü danışmanlığını yaptım. Halen bu tarz projelerin yanı sıra yurt içi ve yurt dışında Türk mutfağının gelişimi ve sürdürülebilirliği için çeşitli bireysel ve toplu organizasyonlarda aktif olarak yer almaktayım. Son 2 yıldır profesyonel kariyerim dışında, Türk kültürü ve mutfağını harmanlayıp, bizden sonra bu mesleğe gönül verecek olanlara kılavuz olması adına ve bu gastronomik zenginliğimizi dünyaya anlatabilmek için bir kitap yazmaktayım.
-
-
- Aydan DALBASTI , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
1977 yılında İstanbul’ da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 1995 -1999 yılları arasında Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü Lisans Eğitimini tamamladı. Çalışma hayatına devam ederken, 2005 -2009 yılları arasında Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 2000 yılından bu yana Kurumsal Yemek / Catering sektöründe üretim, operasyon ve kalite departmanlarında yönetim kademelerinde görev aldı. 2004 -2013 yılları arasında yarı zamanlı olarak danışmanlık firmalarında Denetim Uzmanı olarak görev aldı. ISO 9001 ve ISO 22000 konusunda baş denetçilik eğitimlerini tamamladı. Aynı zamanda İş Güvenliği Uzmanıdır. 2015 yılından itibaren catering sektöründe, ortaklarıyla birlikte kurduğu Yemek365 firmasında aktif olarak iş hayatına devam etmektedir. Gıda ve gastronomi alanlarında farklı platformlarda eğitmenlik ve sektörel yazılı basında aktif köşe yazarlığı yapmaktadır. Ocak 2020 itibariyle, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube 2. Başkanlığını yürütmektedir. Nisan 2021 itibariyle Haliç Üniversitesi Aşçılık Meslek Yüksek Okulu ve Sürekli Eğitim Merkezi öğrteim görevlisi olarak görev almaktadır.
-
-
- Emre ORUÇ , Akademik Uzman , (Yarı Zamanlı)
-
-
- Kamil ÖZTOPRAK , Akademik Uzman , (Yarı Zamanlı)
-
-