Akademik Kadro
- Kadriye TÜRKEŞSİZ , Öğr.Gör. , Program Başkanı
-
-
-
Öğr.Gör.Kadriye TÜRKEŞSİZProgram Başkanıkadriyeturkessiz@halic.edu.trDr. Öğretim Üyesi Kadriye TÜRKEŞSİZ, 2010 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği dalından mezun olmuştur. İstanbul Aydın Üniversitesi 2020 yılında Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalından Doktora mezunu olmuştur. Gıda sektöründe 2010-2015 yıllarını kapsayan dönemde Üretim ve Kalite Mühendisi, Sorumlu Yönetici ve İş Güvenliği Uzmanlığı gibi çeşitli pozisyonlarda çalışmıştır. Haliç Üniversitesi 2015-2019 yılları arasında Gıda Teknolojisi Programında Öğretim Görevlisi ve Program Başkanlığı görevini yürütmüştür. Başlıca uzmanlık alanı gıda bilimi, gıda teknolojisi ve gıda güvenliğidir. Gıda güvenliği konularında ulusal ve uluslararası makale ve bildirileri bulunmaktadır.
-
-
- Gülden ATAY , Öğr.Gör. , Program Başkanı
-
-
-
Öğr.Gör.Gülden ATAYProgram Başkanıguldenatay@halic.edu.tr1975 Gazi Üniversitesi Meslek Eğitim Fakültesi, Aile Ekonomisi-Beslenme Eğitim bölümünden mezun olmuştur. 1975-80 yılları arasında Kaman Mesleki Teknik Lise müdürlüğü yapmıştır. 1980-86 döneminde İstanbul Beyoğlu Meslek Lisesi müdür yardımcılığı ve aşçılık bölüm başkanlığı görevini yürütmüştür. 1980 yılında Meslek Yüksekokullarının açılması için Mesleki Teknik Genel Müdürlüğünde komitelerinde komiser olarak çalışmıştır. 1986-2004 yılları arasında Kadıköy Anadolu Teknik Lisesi, Yiyecek-İçecek bölüm başkanı olarak çalışmıştır. Tüm bu çalışma süreleri içerisinde İSO 9001-2000 iç denetçi sertifikası almıştır. 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından derece ve kıdem artışı ile ödüllendirilmiştir. Alanı ile ilgili sektör çalışmalarından dolayı görev yaptığı okulların müdürleri ve Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından takdir ve teşekkür ödülleri almıştır. 30 yıl devlet okullarında görev yaptıktan sonra Özel Eresin Anadolu Turizm Meslek Lisesi, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler MYO, Okan Üniversitesi MYO ve 2010 yılından itibaren Haliç Üniversitesi MYO Aşçılık programında çalışmaktadır. 2015-16 yıllarında MYO müdürlüğü yapmıştır ve 2012 yılından beri de Aşçılık program başkanlığı görevini yapmaktadır. Görev yaptığı devlet ve vakıf üniversitelerinde öğrencileriyle birlikte girmiş olduğu mutfak sanatları yarışmalarında sayısız ödül ve derecesi bulunmaktadır.
-
-
- Ayşem IŞIK , Öğr.Gör
-
-
-
Ayşem Işık, 1988 yılında Ankara Cebeci Kız Meslek Lisesi Ev Yönetimi ve Beslenme Bölümü’nden mezun oldu. Sonrasında Anadolu Üniversitesi Ev İdaresi, Anadolu Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği bölümlerinden lisans derecesini aldı. İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Gastronomi Programında yüksek lisans derecesini aldı. Soğuk Mutfak Hizmetleri, Probiyotik ve ekşi maya ekmek yapımı, besin hazırlama ve sakama teknikleri üzerine eğitimler aldı. Sektörde farklı firmalarda Mutfak yöneticisi, eğitmen şef olarak çalıştı. Maltepe Üniversitesi ve İstinye Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak akademik kadroda yer aldı. 2021-2022 Eğitim öğretim yılı itibarıyla Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık programında Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.
-
-
- Burak EGELİ , Öğr. Gör.
-
-
-
Burak EGELİ, 2016 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden lisans derecesini almıştır. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi Turizm İşletmeciliği, Haliç Üniversitesi Aşçılık bölümlerinden mezundur. 2019 yılında Yüksek lisans derecesini İstanbul Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Gastronomi Anabilim dalında tamamlamıştır. Sektörde kafe, restoran, otel, catering firmalarında mutfak departmanında yer almıştır. Ayrıca Menü Planlama, Ar-Ge departmanlarında gastronomi uzmanı, menü planlama uzmanı olarak görev almış ve çeşitli mutfak okullarında eğitmen şef olarak çalışmıştır. Şu anda Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu, Aşçılık programının akademik kadrosunda Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.
-
-
- Kevser AYDOĞDU , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Öğr.Gör.Kevser AYDOĞDU(Yarı Zamanlı)kevserayd@hotmail.comKevser Aydoğdu, 1967 yılında Adapazarı’nda doğmuştur. 1988 senesi İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya bölümü, 2015 yılı Anadolu Üniversitesi Konaklama İşletmeciliği mezunudur.
-
-
- Mutlu DEMİRCİOĞLU , Öğr.Gör. , (Yarı Zamanlı)
-
-
-
Lisans Eğitimlerini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü’nde; Yüksek Lisans Eğitimini İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler Öğretmenliği Bölümü’nde tamamladı. 2015 yılı ve sonrası sırasıyla İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Medipol Üniversitesi ve İstanbul Gedik Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak Girişimcilik Dersleri verdi. Ayrıca 2011 yılından buyana çeşitli üniversite, kamu kurumu ve sivil toplum örgütlerinde KOSGEB Girişimcilik eğitmenliği ve program koordinatörlüğü; İŞKUR Meslek Edindirme ve İstihdam Programlarında hizmet sağlayıcı kurumlar adına proje koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. Son on yıl içinde 10 binin üzerinde işyeri kurmayı planlayan girişimci adaylarına eğitimler verdi. Halen çeşitli üniversite, kamu kurumu ve sivil toplum örgütlerinde eğitim ve istihdam alanlarında proje ve program danışmanı olarak hizmet vermektedir. Kurucusu olduğu Kurumsal İşletmecilik Akademisi’nde özel sektör girişimcilerine yönelik danışmanlık ve rehberlik hizmetleri vermeye devam etmektedir. KOSGEB akrediteli Girişimcilik Eğitmeni ve MYK 6. Seviye Kobi Danışmanıdır. 2020-2021 Akademik yılında katıldığı Haliç Üniversitesi’nde Meslek Yüksek Okulu Programları ve Lisans Bölümlerinin Girişimcilik Dersi Öğretim Görevlisi olarak görevine devam etmektedir.
-
-