Programlar

LİSANS - ÖNLİSANS ADAY ÖĞRENCİ

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı, 2010 yılında Haliç Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde çağdaş turizm anlayışına uygun olarak, müşterinin her türlü ihtiyacını karşılamak üzere çok çeşitli hizmetleri veren modern otel, lokanta, acente vb. turistik işletmelerde çalışacak ve yönetecek personeli yetiştirmeyi amacıyla kurulmuştur.

MİSYON

Çağdaş turizm anlayışına uygun olarak gerekli bilgi ve becerilere sahip, ülkemizde turizmin gelişmesine katkıda bulunan,  etik değerlere duyarlı, farklı kültürlere saygılı, bilgiyi mesleki beceriye dönüştürebilme yeteneğine sahip bireyler yetiştirmektir.

VİZYON

Türkiye’de eğitim kalitesiyle tanınan, mezunları sektörde en çok tercih edilen, eğitim öğretim ve uygulama çalışmalarıyla turizm sektörüne öncülük eden bir program olmaktır.


Bölüm Olanakları: Eğitim-öğretime 5.Levent kampüsünde devam etmekte olan Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı öğrencileri, konaklama işletmelerinde kullanılan otomasyon sistemlerini üniversitemizin bilgisayar laboratuvarlarında uygulamalı olarak öğrenmekte ve yıl içinde düzenlenen kongre ve fuarlara katılım sağlanarak sektördeki önemli aktörlerle bir araya gelmektedirler. Edindikleri bilgileri 45 iş günü sektörde uygulamalı eğitim (yaz stajı) sürecinde pekiştirmektedirler.

Kariyer Olanakları: Bölüm mezunları, daha çok otellerde ve acentelerde çalışırlar. Teknik beceri ve yabancı dil meslekte başarılı olmaya ve ilerlemeye olanak vermektedir.

Dikey Geçişle Geçilen Programlar: Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, lisans programlarına geçiş hakkı sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile İşletme-Ekonomi, Konaklama İşletmeciliği, Konaklama ve Turizm İşletmeciliği, Otel Yöneticiliği, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik, Turizm ve Otel İşletmeciliği, Turizm ve Otel Yöneticiliği, Turizm ve Otelcilik gibi 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabilmektedirler.

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının öğrenim süresi iki yıl olup öğrenim dili Türkçe’dir.

Giriş Bilgileri

Kuruluş Yılı  2010 - 2011
Puan Türü TYT
Eğitim Dili Türkçe
Hazırlık İsteğe Bağlı
Eğitim Süresi 2 Yıl
Kampüs Bilgisi 5. Levent

Program Başkanının Mesajı

Günümüz insanının temel ihtiyaçlarından biri olan seyahat ve tatil ihtiyacını karşılayan turizm, 1,4 milyar kişiye hizmet veren ve istihdamın dünya çapında 190 milyondan fazla olduğu bir endüstiridir. İnsanlara kaçış, dinlenme, yenilenme, eğlenme ve öğrenme fırsatı veren turizm, küresel çapta bir sosyal olgudur. Turizm sayesinde farklı kültürlerden olan insanlar, unutulmaz ve memnuniyet verici deneyimler yaşamak adına bir araya gelirler. Turizm endüstrisi çalışanları dünyanın farklı ülkelerinden ve kültürlerinden gelen bu insanlara, ayrım gözetmeden, aynı hizmeti vermektedir. Bu yanıyla turizm, toleranslı ve eşitlikçi iklim ile kültürler arası iletişimde köprü görevi görmektedir. Siz de, yerel değerlerine önem verip bunları dünyanın diğer halklarıyla paylaşmanın, ülkemizin kültürel ve doğal mirası aracılığıyla insanlara otantik deneyimler yaşatmanın, vereceğiniz güler yüzlü, çözüm odaklı hizmet ile insanlara kısa süre de olsa günlük hayatlarındaki sıkıntıları unutmalarını sağlamanın geleceğiniz için doğru bir seçim olduğunu düşünüyorsanız, Turizm ve Otel İşletmeciliği sizin için doğru program olabilir.

Öğr.Gör. Hanife Ayşen KARAGÖZ 

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı Başkanı


Öğretim Amaçları

  1. Turizm ve otel işletmeciliği alanında temel kavramları ve ilgili teorik bilgileri kullanabilme becerisine sahip,
  2. Turizm işletmeciliği alanında mesleki etik bilincine sahip,  alanındaki işleri yasalar ve meslek standartları çerçevesinde yerine getiren,
  3. Turizm işletmeciliği ile ilgili bilgi, beceri ve yetkinlikleri yaşam boyu öğrenme bilinciyle kendini sürekli geliştiren,
  4. Ulusal ve uluslararası turizm alanında güncel bilgileri takip edip çevresel süreçlerde duyarlılık ve farkındalık bilinci kazanmış,
  5. Seyehat acentaları ve tur operatörleri, otel, yiyecek-içecek ve diğer turizm işletmelerinde istihdam edilmek üzere yabancı dil bilgisine sahip, etik değerlere bağlı ara kademe yönetici bireyler yetiştirmektir.

Program çıktıları

  1. Turizm ve otel işletmeciliği alanında temel kavramlar, kuramlar ve ilkeler hakkında bilgi sahibi olur.                                
  2. İngilizce dilinde en az Avrupa Dil Portföyü A2 genel düzeyinde okuma, anlama, konuşma ve yazma becerileri gösterir.                         
  3. Mesleki uygulamada problemleri tanımlama ve çözme becerisine sahip olur.            
  4. Mesleki etik ve sorumluluk bilincine sahip olur                 
  5. Yaşam boyu öğrenme ve kendini yenileme bilincine sahip olur.           
  6. Turizmin yasal mevzuatını anlayabilme ve uygulama becerisi edinir                
  7. Turizm işletmelerinde ekip çalışmasına yatkın ve diğer alanlardaki uzmanlarla iletişim kurma becerisine sahip olur.                         
  8. İletişim araçları ile diğer mesleki araç ve teknikleri kullanabilme becerisini edinir. 
  9. Mesleki özgüven becerisine sahip olur.                                                                 
  10. Kongre, seminer ve toplantı gibi etkinlikleri planlama, organize etme ve uygulama becerisine sahip olur.                         
  11. Mesleğin gerektirdiği asgari yazılım ve donanım teknolojilerini kullanabilme becerilerine sahip olur.                                 
  12. Farklı kültürleri tanır, anlar; misafirlerle etkili iletişim kurar ve sunum becerileri gösterir.
  13. Turizm alanında edindiği mesleki bilgiyi diğer disiplinler ile ilişkilendirir ve uygulama alanında kullanır.